• 0706 21 44 24
  • info@naslundselektriska.com
  • Mån - Fre: 08.00 - 17.00

LED BELYSNING

LED lampor är bästa formen av lågenergilampor och finns nu i många olika varianter. Till skillnad från halogen och glödtråd blir LED-lampor inte varma. De klarar därmed trängre utrymmen, och livslängden kan vara upp till 10 gånger längre. LEDlampor ger också en fin färgåtergivning och god spridning.

ATT TÄNKA PÅ

Välj fasadbelysning som passar husets formspråk. Ett enplanshus med slät fasad och med väggpartier kan passa med takfotsbelysning medan ett hus med utstående detaljer som fönsterfoder i trä kan vara svårare att få till takfotsbelysning då man lätt får mycket skuggor som kan upplevas hårda. Placeringen är viktig, belys hellre endast väggpartierna och få ett ojämnt cc avstånd än att ha ett jämnt cc avstånd men med hårda skuggor. Tänk på hur ljuset faller.

Det kan vara bra att veta att mörka färger absorberar ljus, medan ljusa färger reflekterar. Ett mörkt färgsatt rum kommer aldrig upplevas lika ljust som ett vitmålat rum. Har man ett mörkt golv så kan det vara smart att belysa väggarna om de är ljusa, för att upplevelsen av rummet ändå ska kännas ljus.

H Näslunds Elektriska © 2022 Alla rättigheter reserverade. Skapad av Aspecto.